fbpx
Domov Recepty VIDEORECEPT Chutia ako vyprážané: Pečené šampiňóny plnené mletým mäsom

VIDEORECEPT Chutia ako vyprážané: Pečené šampiňóny plnené mletým mäsom

Autorka Jana Štrbková
Plnené šampiňóny pečené v rúre.

Pečené veľké šampiňóny rada plním mozzarellou, mletým mäsom a nakoniec obalím v klasickom trojobale. Sú lahodné, aj keď ich nakoniec nevypražím ale upečiem v rúre. Výborná, zdravšia alternatíva, ktorú navyše pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho.

Plnené šampiňóny pečené v rúre.

Chutia ako vyprážané: Pečené šampiňóny plnené mletým mäsom

Pečené veľké šampiňóny rada plním mozzarellou, mletým mäsom a nakoniec obalím v klasickom trojobale. Sú lahodné, aj keď ich nakoniec nevypražím ale upečiem v rúre. Výborná, zdravšia alternatíva, ktorú navyše pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho. Recepty huby, jednoduchý obed, rýchla večera European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

4 veľké šampiňóny, 1 balenie mozzarelly, 300 g mletého mäsa mix bravčové a hovädzie, 3 strúčiky cesnaku, 3 plátky slaniny, soľ, mletá červená paprika, mlynček s čiernym korením, 3 PL oleja Trojobal: 4 PL hladkej múky, 2 vajíčka, 1 hrnček strúhanky

Postup

  1. Šampiňóny očistíme a zbavíme stoniek. Stonky nadrobno nakrájame.

  2. Mleté mäso dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, pretlačenými strúčikmi cesnaku, pridáme nakrájané nožičky, nadrobno nakrájanú slaninu a premiešame.

  3. Šampiňóny, položíme hlavičkou nadol, osolíme. Obložíme na plátky nakrájanou mozzarellou. Z mäsa vytvarujeme väčšiu placku a prikryjeme ňou mozzarellu.

  4. Každý šampiňón obalíme najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Preložíme do pekáča vymasteného olejom a každý šampiňón aj olejom potrieme.

  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C asi 30 - 40 minút dozlatista.

    VIDEORECEPT: Ak chcete vidieť, ako pripravujem tento recept, kliknite na tento link.

Tip Medových motúzov

Šampiňóny môžeme podávať s domásou majonézou a s varenými zemiakmi poliatymi maslom a posypanými čerstvo petržlenovou vňaťou.


VIDEORECEPT: Pečené šampiňóny plnené mletým mäsom

Chcete vidieť ako vo svojej kuchyni pripravujem tento skvelý recept na pečené šampiňóny v trojobale, ktoré sú pečené v rúre a chutia skoro ako vyprážané?


Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1