Klasické medové rezy nám často pripravovala prateta v Trenčíne. Bývala v nádhernej secesnej vilke so starou záhradou a v jej kuchyni to vždy rozvoniavalo čokoládou a vanilkou. Schovávam si jej storočné recepty ako poklad a toto je jeden z nich. Medové rezy sú hviezdou mojej knihy Moja medová kuchárka, ktorú kúpite u mňa v e-shope a naživo maich môžete vidieť piecť aj v Teleráne, 20.12. 2023.
Na cesto: 3 vajíčka, 1 lyžička sódy bikarbóny, 150 g kryštálového cukru, 80 g medu, 80 g masla, 450 g polohrubej múky, plech na pečenie s priemerom 20 x 35 cm Na 1 plnku: 120 g práškového cukru, 220 g zmäknutého masla, 400 ml mlieka, 4 lyžice polohrubej múky, 1 lyžičku vanilkovej pasty Na 2 plnku: 250 ml domáceho slivkového lekváru Na polevu: 200 g čokolády na varenie, 1 lyžička kokosového oleja Medové rezy najlepšie chutia k popoludňajšej káve na terase. Je to dokonalý relax.Klasické medové rezy
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov