Orechy s parížskym krémom patria k môjmu detstvu. Na sviatky ich mala vždy napečené moja krstná mama, ktorá si na vyberané sladkosti veru potrpela. Dlho som chcela recept pripraviť doma, no až pred pár rokmi sa mi podarilo zohnať originálne formičky na ich prípravu. Odvtedy ich pečiem každé Vianoce.
Vianoce, to sú chute detstva. Keď zahryzneme do obľúbeného rodinného zákusku, akoby sme sa opäť premenili na deti s rozžiarenými očkami, čakajúce na zázrak. A tak to má byť, pretože Vianoce s blízkou rodinou sú vždy zázrakom.
ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VIANOČNÉHO PEČENIA
Parížsky krém je varený ťažký krém. Ako si ho pripravíme? Vysokopercentnú, aspoň 33% šľahačkovú smotanu varíme spolu s cukrom a čokoládou. Potom pridáme maslo, premiešame a necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky a na druhý deň vymiešame na hladký krém. Parížsky krém nájdeme aj v obľúbených likérových špicoch či v klasickej torte parížan.