fbpx
Domov Vianočné pečenie Pečiem aj v Teleráne: Starodávne medové rezy

Pečiem aj v Teleráne: Starodávne medové rezy

Autorka Jana Štrbková
medové rezy

Starodávne medové rezy v sebe ukrývajú jednoduchú chuť perníkového cesta, ríbezľového džemu, vlašských orechov a patria k top favoritom môjho vianočného pečenia. Objavila som ich s staručkej kuchárskej knihe, preto ten názov starodávne, no isto zachutia aj všetkým moderným maškrtníkom.

medové rezy

Starodávne medové rezy

Starodávne medové rezy v sebe ukrývajú jednoduchú chuť perníkového cesta, ríbezľového džemu, vlašských orechov a patria k top favoritom môjho vianočného pečenia. Vianočné pečenie medovník, perník, medové rezy, vianočné pečenie, recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 20 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 g medu, 120 g kryštálového cukru, 80 g masla, 2 vajcia, 1 bal. perníkového prášku do pečiva, 1 ČL perníkového korenia, 1 ČL pomarančovej kôry, 1 ČL citrónovej kôry

Plnka:

300 g ríbezľového lekváru
200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 200 g mletých vlašských orechov

Posypanie:

práškový cukor

Postup

  1. Med v hrnci rozvaríme spolu s cukrom, maslom a perníkovým korením. Keď zmes začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Múku zmiešame s perníkovým práškom do pečiva a s vychladnutou medovou zmesou, pridáme vajcia a vymiešame hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 12 hodín do chladničky.
  3. Na druhý deň rozdelíme cesto na dve polovice, na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Prvú polovicu cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou, ktorú sme si pripravili tak, že sme dopenista vyšľahali vajíčka s práškovým cukrom a potom sme jemne zapracovali mleté vlašské orechy. Na orechovú plnku položíme druhý plát cesta.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 - 35 minút. 
  5. Rezy môžeme posypať práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Medovníčky môžeme namáčať aj v čokoláde, stačí vo vodnom kúpeli roztopiť 200 g horkej čokolády, 1 ČL masla alebo kokosového tuku. Nakoniec môžeme ešte posypať farebnými cukrovými guľôčkami alebo ozdobiť bobuľovým ovocím.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1