Domácu zmrzlinu máme radi všetci. Vyskúšajte môj dezert, je to jogurtová zmrzlina s jahodami. Dozdobila som ju karamelizovanou bazou. Je to dokonalá pochúťka.
2 vajcia, 100 g + 4 lyžice cukru, 250 ml sójového mlieka, 300 g sójového jogurtu, 3 lyžice citrónovej šťavy, 2 bazové kvety, 400 g jahôd 1. Vajcia a 50 ml vody šľaháme ručným šľahačom, pridáme 100 g cukru a šľaháme asi 3 minúty. 2. Mlieko prihrejeme (nevaríme) a zmiešame s vaječnou zmesou. Masu šľaháme vo vodnom kúpeli tak, aby sa vrchný hrniec nedotýkal vodnej hladiny, inak sa nám vajcia môžu zraziť. 3. Do masy pridáme citrónovú šťavu a jogurt. Miešame do vychladnutia, nalejeme do plytkej nádoby a necháme 2 – 3 hodiny tuhnúť v chladničke. Premiešame a necháme v chladničke tuhnúť ďalších 4 – 6 hodín. 4. Kvety bazy umyjeme a necháme usušiť na bavlnenej utierke. 5. Jahody umyjeme, očistíme a rozpolíme. 6. Vyrobíme si bazovo-ovocnú zmes. Jahody, 2 lyžice cukru, kvety oddelené od stoniek zmiešame a na 30 minút odložíme na chladné miesto. 7. Pripravíme si karamel: 2 lyžice cukru necháme na panvičke skaramelizovať. Karamel vylejeme na papier na pečenie, rozotrieme, posypeme kvetinkami bazy a necháme stuhnúť. Narežeme na trojuholníky. 8. Zmrzlinu, jahody a karamel naservírujeme do dezertných pohárov. Posypeme kvetmi bazy.Zmrzlina s jahodami a karamelizovanou bazou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup