fbpx
Domov Vianočné pečenie Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Autorka Jana Štrbková
Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Tieto bryndzové štvorlístky s pistáciami, to je závislosť. Občas ma prepadne neodolateľné nutkanie. Keď som doma sama rýchlosťou blesku nachystám všetky ingrediencie a o pár minút už v dome rozvoniava vo vzduchu blaženosť.

Naposledy som sa pristihla, že som zjedla sama takmer celý plech! Martin mal šťastie, že dvere do chodby otvoril skôr ako, som ten plech úplne vyčistila. A tak mu ešte nejakú bryndzové štvorlístky s pistáciami zostali.

Jana Štrbková

Vrhol sa britkým skokom milovníka basketbalu na posledných päť kúskov a prstom ešte lovil popadané kúsky pistácií na papieri na pečenie až vyzeral tak čistlo, akoby sa ešte nikdy nepiekol v rúre. Chvíľu moja šetrná duša skutočne rozmýšľala či ten vyčistený papier vyhodiť alebo ešte použiť. Náš malý Filip sa našťastie vrátil zo školy až po tomto gurmánskom výkone a spolu sme napiekli pre istotu ešte dvojitú dávku tejto dobroty menom bryndzové štvprlístky s pistáciami. Ešte predtým, ako sa pustíte do ich pečenia si preto zapamätajte, že z tohoto receptu musíte VŽDY piecť ASPOŇ dve dávky 🙂

Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Vytlačiť recept
Porcie: 32 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 125 g masla, 125 g bryndze, 125 g syru Zlato alebo parmezánu, 2 vajíčka + 1 vajíčko na potretie, 30 g nasekaných pistácií na posypanie

Bryndzové štvorlístky s pistáciami

Najlepší recept na bryndzové štvorlístky s pistáciami. Foto: Jana Štrbková

Postup

1. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C.
2. Múku, nakrájané maslo, bryndzu, nastrúhaný syr, vajíčka spojíme do hladkého cesta. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť asi na 20 minút.
3. Cesto rozdelíme na dve polovice. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Z cesta vykrojíme štvorlístky a ukladáme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme ich vyšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými pistáciami.
4. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút dozlatista.

Recept na bryndzové štvorlístky

Objavte najlepší recept na bryndzové štvorlístky s pistáciami. Foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Syr Zlato milujem lebo je šťavnatý a mám pri jeho jedení taký diétny pocit, pretože som ešte ako tínedžerka raz držala diétu, v ktorej ho jej autor pripradil do redukčného menu každý deň.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1