fbpx
Domov Čo na obed Kuracie rezne v rúre

Kuracie rezne v rúre

Autorka Jana Štrbková
Recept na kuracie rezne v rúre

Neodolateľné, chrumkavé, šťavnaté, také sú moje kuracie rezne v rúre. Aby bol recept dokonalý, pripravujem si aj posýpku, teda strúhanku. A poviem vám, je to teda obrovská pochúťka, ktorú vždy „zbaštím“ bez výčitiek svedomia.

Recept na kuracie rezne v rúre

Kuracie reyne v rúre

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg kuracích pŕs, 5 PL olivového oleja, soľ, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička čierneho korenie, 1 lyžička drvenej rasce, 1 lyžička mletej kurkumy
Na posýpku: 2 staršie žemle, 1 PL olivového oleja, 2 pretlačnené strúčiky cesnaku, soľ, 3 vetvičky petržlenovej vňate, soľ

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme od šliach a blán. Nakrájame na plátky. Jemne naklepeme, nasolíme, okoreníme zmesou čierneho korenia, červenej papriky, mletej kurkumy, mletej rasce, zalejeme olivovým olejom.
  2. Rukami premiešame. Marinujeme v chlade asi hodinku.
  3. Rúru vyhrejeme na 200  ˚C. Kuracie prsia v nej pečieme asi 20 minút.
  4. Medzitým si pripravíme domácu posýpku. Do mixéra dáme nakrájané staršie žemle a premixujeme na strúhanku. Zalejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a premixujeme.
  5. Vysypeme do hlbokého plechhu. Prsia vyberieme z rúry a ešte horúce ich obalíme v posýpke. Ukladáme späť do plechu, v ktorom sme ich piekli. Pečieme ešte ďalších 25 minút.

Tip Medových motúzov

Podávame s domácou majonézou, s batátovou alebo zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1