fbpx
Domov Čo na obed Zajac na smotane

Zajac na smotane

Autorka Jana Štrbková
Najlepší recept na zajaca na smotane

Víkendový zajac na smotane, to je lahôdka, na ktorú sa vždy veľmi teším. K prepečenému, šťavnatému mäsku sa vynikajúco hodí jemná zemiaková kaša a listy chrumkavého šalátu.

Najlepší recept na zajaca na smotane

Zajac na smotane

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.1/5
( 8 počet hlasov )

Ingrediencie

1 naporciovaný zajac, 150 g masla, 2 lyžičky sladkej papriky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 5 lyžíc kremžskej horčice, 250 ml sladkej smotany, soľ

Postup

  1. Naporciovaného zajaca nasolíme a poukladáme do pekáča.
  2. V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme červenú papriku, grilovacie korenie a chvíľu restujeme, kým sa paprika pekne rozvonia. Potom primiešame horčicu.
  3. Horčicovou marinádou zajaca dobre potrieme, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme dve hodiny v chlade marinovať.
  4. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C. Z pekáča odložíme potravinovú fóliu, prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 60 minút. Mäso priebežne potierame výpekom.
  5. Po hodinke odokryjeme, zalejeme osolenou smotanou a pečieme ešte 45 minút.

Najlepší recept Jany Štrbkovej na zajaca na smotane

Tip Medových motúzov

Zajaca na smotane podávame so zemiakovou kašou a zeleným šalátom so sladkokyslou zálievkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1