fbpx
Domov Čo na obed Pečené kura na rasci a slanine

Pečené kura na rasci a slanine

Autorka Jana Štrbková
Pečené kura na rasci a slanine

Pečené kura na rasci a slanine ma hneď prenesie do detstva, kedy ma čakalo aj niekoľko zázrakov za deň. Pečiem ho s batátami a s cesnakom a jeho chuť, to je zázrak pre deti aj dospelých.

Pečené kura na rasci a slanine

Pečené kura na rasci a slanine

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kura, soľ, 200 g mangalicovej masti, 150 g mangalicovej slaniny, 1 lyžica drvenej rasce, 1 lyžica celej rasce, 1  kg batátov, 1 lyžička sladkej papriky, 1 hlávka cesnaku

Postup

  1. Kura opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča.
  2. Zvonka aj zvnútra ho dobre osolíme a posypeme drvenou rascou. Polejeme lyžicou roztopenej masti.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 30 minút.
  4. Medzitým ošúpeme batáty a rozkrojíme ich na mesiačiky.
  5. Teplotu v rúre znížime na 180 ˚C.
  6. Kura vytiahneme z rúry. Okolo kuraťa rozložíme batáty, osolíme ich, posypeme celou rascou, mletou paprikou a neošúpanými strúčikmi cesnaku.
  7. Na kura rozložíme na kocky nakrájanú slaninku. Polejeme zvyšnou roztopenou masťou.
  8. Pečieme vo vhyriatej rúre ešte asi hodinku a pol.

Tip Medových motúzov

Namiesto batátov môžeme použiť aj koreňovú zeleninu, mrkvu, červenú repu či paštrnák.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1