fbpx
Domov Koláče a zákusky Najobľúbenejší koláč: Jahodová bublanina

Najobľúbenejší koláč: Jahodová bublanina

Autorka Jana Štrbková
jahodová bublanina recept

Bublanina je veľmi jednoduchý koláčik, ktorý sa mení vždy podľa toho, aké ovocie do nej pridávame. Toto je klasická maslová mramorová bublanina s jahodami a kakaom. Počas jahodovej sezóny ju robievam takmer každý deň.

jahodová bublanina recept
Bublanina je veľmi jednoduchý koláčik, ktorý sa mení vždy podľa toho, aké ovocie do nej pridávame. Toto je klasická maslová mramorová bublanina s jahodami a kakaom. Počas jahodovej sezóny ju robievam takmer každý deň. Koláče a zákusky jahodová bublanina, jahodová bublanina recept, mramorová bublanina s jahodami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

250 g masla, 200 g práškového cukru, 6 vajíčok, 200 g hladkej múky, 1 balenie citrónovej kôry, 2 lyžičky kakaa holandského typu, 1 lyžica vanilkovej pasty (alebo 1 vanilkový cukor), 250 g čerstvých jahôd

jahodová bublanina recept

Jahodová bublanina. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C.
  2. Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, odstopkujeme a necháme v sitku vyschnúť.
  3. Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov spolu so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Maslo nakrájame na menšie kúsky a spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme dopenista. Postupne pridávame žĺtky a nakoniec aj múku. Do cesta zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
  5. Dve tretiny cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do jednej tretiny primiešame metličkou kakao a vylejeme na vrch. Aby sme dosiahli pekný mramorový vzhľad, vidličkou kakaové cesto veľkými vlanovkami prepojíme s vanilkovým cestom.
  6. Na cesto poukladáme rozštvrtené jahody.
  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 40 – 45 minút.
jahodová bublanina recept

Jahodová bublanina. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Jahody najskôr dôkladne umyte pod tečúcou vodou, až potom odstopkujte, budú tak chutnejšie. Ak totiž umyjete odstopkované jahody, zbytočne sa napijú vodou a stratia zo svojej vynikajúcej chute.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1