fbpx
Domov Koláče a zákusky Pečieme s jahodami: Kakaová roláda s tvarohom

Pečieme s jahodami: Kakaová roláda s tvarohom

Autorka Jana Štrbková
kakaová roláda s tvarohom a jahodami

Pečiem v Dámskom klube v RTVS 19.03.24. S prvými jahodami začína moja najobľúbenejšia ovocná sezóna. Počas nej vypekám jednu jahodovú dobrotu za druhou. Výborná je táto kakaová roláda plnená čerstvými jahodami. Je efektná a pečie sa veľmi jednoducho.

kakaová roláda s tvarohom a jahodami
Vytlačiť recept
Porcie: 1 roláda Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 3 vajíčka, 2 lyžice krupicového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice holandského kakaa, 2 lyžičky sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
Na plnku: 500 g jemného tvarohu, 2 vajíčka, 1 balíček citrónovej kôry, 1 lyžica vanilkovej pasty, 3 lyžice práškového cukru
Na ozdobenie: práškový cukor

kakaova rolada s tvarohom a jahodami

Kakaová roláda s tvarohom a jahodami. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si plnku. V miske zmiešame tvaroh, vajíčka, citrónovú kôru, vanilkovú pastu, práškový cukor a odložíme do chladu.
  2. Pripravíme si cesto. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme nadýchanú bielu penu. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a po lyžiciach zašľahávame do vajíčkovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh.
  3. Menší plech vyložíme papierom na pečenie. Navrstvíme naň najskôr plnku a potom hmotu na cesto, zarovnáme špachtľou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 18 – 20 minút.
  4. Medzitým si umyjeme jahody a necháme ich v sitku vyschnúť.
  5. Upečenú roládu vytiahneme z rúry, preložíme hnedou časťou na pocukrenú utierku a stočíme, necháme vychladnúť.
  6. N okraj vychladnutej rolády poukladáme jahody a pevne zavinieme.
  7. Necháme dve hodinky odpočinúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky.

kakaová roláda s tvarohom a jahodami

Kakaová roláda s tvarohom a jahodami. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Roládu môžeme plniť aj ošúpanými banánmi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1