fbpx
Domov Koláče a zákusky Piekla som v Teleráne 4.4.2025: Krehké linecké margarétky s mandľami

Piekla som v Teleráne 4.4.2025: Krehké linecké margarétky s mandľami

Autorka Jana Štrbková
linecké margarétky s mandľami

Krehké linecké margarétky s mandľami som piekla v Teleráne na Markíze 4.4.2025. Boli chrumkavé a so sušenou marhuľou urostred chutili skvelo. Pripravujem ich z môjho jednoduchého základného lineckého cesta.

linecké margarétky s mandľami

Krehké linecké margarétky s mandľami

Vytlačiť recept
Porcie: 25 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Základný recept na linecké cesto: 150 g studeného masla, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 2 žĺtky, 260 g hladkej múky, 1/2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice studenej vody Ešte potrebujeme: 100 g blanšírovaných mandlí, 30 ks sušených mandlí, práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme na kuchynskú dosku, pridáme studené na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Pracovnú dosku pomúčime a cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 - 4 mm. Vykrajujeme väčšie kolieska.
  3. Doprostred každého kolieska vložíme sučenú marhuľu a okolo nej povtláčame mande, ktoré vytvoria lupienky našej margarétky.  Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8-10 minút.
  4. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1