fbpx
Domov Koláče a zákusky Piekla som v Teleráne 12.5.2025: Šťavnatý pudingový koláč s ovocím

Piekla som v Teleráne 12.5.2025: Šťavnatý pudingový koláč s ovocím

Autorka Jana Štrbková
Pudingový koláč jana Štrbková

Hneď ako som tento šťavnatý pudingový koláč s ovocím doma vyskúšala, vedela som, že je ako stvorený na obrazovky Telerána. Je totiž jednoduchý na prípravu, mäkučký, šťavnatý a veľmi chutný. Piekla som ho pred televíznymi kamerami 12.5.2025, veľmi všetkým chutil, divákov zaujal a tak ho konečne prenášam aj na moje online stránky. Ochutnajte.

Pudingový koláč jana Štrbková

Šťavnatý pudingový koláč s ovocím

Vytlačiť recept
Porcie: 20 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

Korpus: 5 vajec, 75 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 35 ml oleja, 35 ml mlieka, 90 g polohrubej múky, 30 g kakaa, 1 lyžička perníkového korenia, 1 balíček prášku do pečiva

maslo na vymastenie plechu a múka na vysypanie plechu

Krém: 1 liter plnotučného mlieka, 3 balíčky vanilkového pudingového prášku, , 1 balíček vanilkového cukru, 50 g kryštálového cukru, 1lyžička vanilkovej pasty, 100 g masla

Poleva: 150 g  smotany na šľahanie, 150 g horkej čokolády

Zdobenie: 250 g bobuľového ovocia

Pudingový koláč som piekla aj pred televíznymi kamerami Telerána

Postup

  1. Vajíčka vložíme do misy na šľahanie, prisypeme práškový aj vanilkový cukor a šľaháme na najvyšších otáčkach do hustej peny.  Za stáleho šľahania jemným prúdom prilievame olej a mlieko.
  2. Múku, kakao, perníkové korenie a prášok do pečiva zmiešame a po tretinách zľahka pomocou metličky ručne zapracujeme, aby nám nespadol objem peny.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmerom asi 30 × 40 cm a zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
  4. Do horúceho korpusu urobíme opakom varechy pravidelné dierky, aby sa puding neskôr krásne vsiakol. Necháme úplne vychladnúť.
  5.  Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s kryštálovým aj vanilkovým cukrom, V zvyšnom mlieku dohladka vymiešame pudingový prášok a vanilkovú pastu. Prilejeme k vriacemu mlieku a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme asi 2 minúty. Vznikne hustý puding. Do horúceho pudingu dohladka primiešame na kocky nakrájané maslo.
  6. Horúci krém nalejeme na upečený koláč a puding zarovnáme. Koláč necháme úplne vychladnúť.
  7. Smotanu na šľahanie ohrejeme takmer do bodu varu a zalejeme ňou nalámané kúsky čokolády. Počkáme asi 3 minúty a rozmiešame dohladka. Ešte teplú polevu nalejeme na vychladený krém a rovnomerne rozotrieme. Tesne pred tým, ako poleva stuhne úplne, posypeme koláč ešte bobuľovým ovocím.

Tip Medových motúzov

Koláč môžeme pripraviť aj bez ovocia a polevu posypať mandľovými lupienkami alebo najemno nasekanými orechami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1