fbpx
Domov Recepty Rýchly obed: Bravčová panenka s chrumkvými mandľami

Rýchly obed: Bravčová panenka s chrumkvými mandľami

Autorka Jana Štrbková
bravčová panenka s mandľami

Aj počas víkendu najradšej pripravujem rýchle obedy ako je táto bravčová panenka s chrumkavými mandľami. Základom je kvalitné mäsko a ako príloha chutná zeleninka.

bravčová panenka s mandľami

Rýchly obed: Bravčová panenka s chumkvými mandľami

Aj počas víkendu najradšej pripravujem rýchle obedy ako je táto bravčová panenka s chrumkavými mandľami. Základom je kvalitné mäsko a ako príloha chutná zeleninka. Recepty rýchly obed, bravčová panenka, jednoduchá večera European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, maslo

Príloha: 2 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 červená cibuľa, za hrsť mandľových lupienkov, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej šťavy

Na podávanie: listy lolo šalátu

Postup

 

  1. Mäso ochutíme zo všetkých strán soľu a čerstvo zomletým čiernym korením. Na grilovaej panvici necháme rozohriať maslo a na miernej teplote mäso grilujeme z každej strany 15 - 20 minút.
  2. Hotové mäso vyberieme z panvice, prikryjeme alobalom a necháme 10 minút postáť. Potom nakrájame na tenké plátky.
  3. Na olivovom oleji dochrumkava opečieme na plátky nakrájaný cesnak a na kolieska nakrájanú cibuľu, prisypeme mandľové lupienky , ochutíme soľou, čerstvo ozmletým čiernym korením a odstavíme z ohňa. Presypeme do misky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a polejem citrónovou šťavou.
  4. Mäso podávame s mandľovou zmesou a s lístkami lolo šalátu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1