fbpx
Domov Čo na obed Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Autorka Jana Štrbková
bravčová panenka na bylinkách s hubovou omáčkou

Bravčová panenka na bylinkách skombinovaná s hlivou, šalviou, rozmarínom a pečenými zemiakmi, to je je ideálny jesenný obed. Uvarte si ho spolu so mnou.

bravčová panenka na bylinkách s hubovou omáčkou

Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Bravčová panenka na bylinkách skombinovaná s hlivou, šalviou, rozmarínom a pečenými zemiakmi, to je je ideálny jesenný obed. Uvarte si ho spolu so mnou. Čo na obed obed, čo na obed, bravčová panenka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

450 g bravčovej panenky, 3 stonky rozmarínu,  soľ podľa chuti, 1/2 čl čerstvo zomletého čierneho korenia, 1 lyžica masla 

Zemiaky:
500 g malých zemiakov, sotnka šalvie, 2 stonky tymianu, 1 stonka rozmarínu, soľ podľa chuti, 1 čl mletej rasce

Huby:
1 lyžica masla, 300 g hlivy ustricovej, 1 stonka rozmarínu, soľ podľa chuti, mletá rasca podľa chuti, 200 ml smotany na varenie

Ozdobenie:
bylinkové výhonky

Postup

  1. Zemiaky v šupke umyjeme, menšie nakrájame na polovice, väčšie na štvrtinnky, ochutíme soľou, mletou rascou, lístkami rozmarínu, šalvie a tymianu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 40 minút.
  2. Mäso vyberieme z chladničky asi pol hodiny pred tepelnou úpravou. Nakrájame ho na kúsky široké asi 4 cm a dlaňou sploštíme do tvaru medajlónkov. Z oboch strán posypeme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, lístakmi rozmarínu. Položíme na rozpálenú grilovaciu panvicu, z jednej strany opekáme asi 4 minúty, pretočíme, na vrch každého kúska mäsa rozdelíme maslo a z druhej strany opekáme tiež 4 minúty.
  3. Mäso priložíme do rúry k zemiakom asi po 40 minútach pečenia a dopekáme na 180 stupňoch asi 15 minút.
  4. Huby nakrájame na kúsky a na masle za stáleho miešania restujeme dozlatista. Pridáme mletú rascu, lístky rozmarínu a ešte chvíľu restujeme domäkka. Zalejeme smotanou a pár minút omáčku redukujeme. 
  5. Hotovú panenku podávame s pečenými zemiakmi, restovanými hubami a bylinkovými výhonkami. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1