fbpx
Domov Čo na obed Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Autorka Jana Štrbková
bravčová panenka na bylinkách s hubovou omáčkou

Bravčová panenka na bylinkách skombinovaná s hlivou, šalviou, rozmarínom a pečenými zemiakmi, to je je ideálny jesenný obed. Uvarte si ho spolu so mnou.

bravčová panenka na bylinkách s hubovou omáčkou

Jesenný obed: Bravčová panenka na bylinkách s hubami a pečenými zemiakmi

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

450 g bravčovej panenky, 3 stonky rozmarínu,  soľ podľa chuti, 1/2 čl čerstvo zomletého čierneho korenia, 1 lyžica masla 

Zemiaky:
500 g malých zemiakov, sotnka šalvie, 2 stonky tymianu, 1 stonka rozmarínu, soľ podľa chuti, 1 čl mletej rasce

Huby:
1 lyžica masla, 300 g hlivy ustricovej, 1 stonka rozmarínu, soľ podľa chuti, mletá rasca podľa chuti, 200 ml smotany na varenie

Ozdobenie:
bylinkové výhonky

Postup

  1. Zemiaky v šupke umyjeme, menšie nakrájame na polovice, väčšie na štvrtinnky, ochutíme soľou, mletou rascou, lístkami rozmarínu, šalvie a tymianu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 40 minút.
  2. Mäso vyberieme z chladničky asi pol hodiny pred tepelnou úpravou. Nakrájame ho na kúsky široké asi 4 cm a dlaňou sploštíme do tvaru medajlónkov. Z oboch strán posypeme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, lístakmi rozmarínu. Položíme na rozpálenú grilovaciu panvicu, z jednej strany opekáme asi 4 minúty, pretočíme, na vrch každého kúska mäsa rozdelíme maslo a z druhej strany opekáme tiež 4 minúty.
  3. Mäso priložíme do rúry k zemiakom asi po 40 minútach pečenia a dopekáme na 180 stupňoch asi 15 minút.
  4. Huby nakrájame na kúsky a na masle za stáleho miešania restujeme dozlatista. Pridáme mletú rascu, lístky rozmarínu a ešte chvíľu restujeme domäkka. Zalejeme smotanou a pár minút omáčku redukujeme. 
  5. Hotovú panenku podávame s pečenými zemiakmi, restovanými hubami a bylinkovými výhonkami. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1