Tento recept rozvonia celý byt a poriadne pošteklí chuťové poháriky. Sú to cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta s poriadnou dávkou poctivého masla. Inšpiroval ma recept od kolegyne s názvom juhoslovanská pochúťka. Keď môj muž zahryzol do prvého slimáčika, pozrel sa na mňa a povedal: „Ako môžeš tak úžasne variť?“ Namiesto odpovede som na chvíľu onemela…
500 ml mlieka, 1 čerstvé droždie (42 g), 1 lyžica kryštálového cukru, 800 g polohrubej múky, 100 g roztopeného masla, 2 lyžičky soli Slimáčiky môžeme posypať aj rascou alebo čiernym kmínom.
Úžasné: Cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta
Jana Štrbková
Tento recept rozvonia celý byt a poriadne pošteklí chuťové poháriky. Sú to cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta s poriadnou dávkou poctivého masla. Inšpiroval ma recept od kolegyne s názvom juhoslovanská pochúťka. Keď môj muž zahryzol do prvého slimáčika, pozrel sa na mňa a povedal: "Ako môžeš tak úžasne variť?" Namiesto odpovede som na chvíľu onemela...
Jednoduché
cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta
European
Ingrediencie
Na plnku: 250 g masla, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli
Na posypanie: 100 g sezamu alebo čierneho kmínu (semienka černušky siatej)Postup
Tip Medových motúzov