fbpx
Domov Chutné polievky Úžasná šošovicová krémová polievka

Úžasná šošovicová krémová polievka

Autorka Jana Štrbková
Šošovicová polievka krémová recept

Do tejto dobroty som zamilovaná. Je to úžasná šošovicová krémová polievka. Máte ju hotovú do 25 minút a závidieť by vám ju mohli aj najlepšie svetové reštaurácie. Určite ochutnajte. Práve som ju dojedla a som šťastná…

Šošovicová polievka krémová recept
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g červenej šošovice, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 3 čerstvé bobkové listy, 1 lyžica čiernej rasce, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžica čerstvo nastrúhanej kurkumy, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 zeler, 1 stonka stonkového zeleru, 2 strúčiky cesnaku,
Na zápražku: 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica ryžovej múky, 150 ml šľahačkovej smotany
Na posypanie: čerstvá nasekaná pažítka

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme čiernu rascu, červenú papriku, bobkové listy, čerstvo nastrúhanú kurkumu a opláchnutú červenú šošovicu. Orestujeme na miernom ohni.
  2. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, stonkový zeler, pretlačené strúčiky cesnaku a chvíľu restujeme na miernom ohni.
  3. Zalejeme 1,5 litra vriacej vody a varíme asi 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
  4. Pripravíme si zápražku. Na olivovom oleji opražíme ryžovú múku a vlejeme so nej smotanu. Privedieme do varu.
  5. Z polievky vyberieme bobkový list a najmeno ju rozmixujeme. Prilejeme k ryžovej zápražke, necháme prejsť varom. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Polievku podávame s nasekanou pažítkou a čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.

Tip Medových motúzov

Milujem túto polievku, je úžasne chutná a navyše ju mám vždy hotovú do pol hodinky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1