fbpx
Domov Koláče a zákusky Unikátny včelársky dezert: Medová torta s malinami

Unikátny včelársky dezert: Medová torta s malinami

Autorka Jana Štrbková
medová torta s malinami

Čisto medové cesto bez pridania cukru, jemný a sviežy tvarohový skrém a kopec šťavnatých malín. To je moja medová torta s malinami. Najlepšia je vychladená, preto sa vyníma na našich letných oslavách. Vyskúšajte.

medová torta s malinami

Unikátny včelársky dezert: Medová torta s malinami

Čisto medové cesto bez pridania cukru, jemný a sviežy tvarohový skrém a kopec šťavnatých malín. To je moja medová torta s malinami. Najlepšia je vychladená, preto sa vyníma na našich letných oslavách. Vyskúšajte. Koláče a zákusky medová torta s malinami recept, tvarohová torta s malinami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 klasický plech na pečenie Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na roládu (1 klasický plech na pečenie: 4 vajíčka, 250 g medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 150 g hladkej múky
Na plnku: 1 pohár slivkového lekváru, olej na vymastenie tortovej formy, 120 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 balíčky želatínového stužovadla, 500 g nízkotučného tvarohu, 500 ml smotany na šľahanie, práškový cukor na posypanie, 500 g malín (môžeme použiť aj čerstvé jahody, ríbezle, egreše, čučoriedky alebo nakrájané ringloty, blumy alebo slivky), maliny na dozdobenie

 

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Cesto tak bude obzvlášť nadýchané.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do plechu vystlaného papierom na pečenie nalejeme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 10 až 15 minút. Či je upečené, skotrolujeme drevenou špajdľou, ktorú zapichneme do stredu plechu.
  3. Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku tak, aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme.
  4. Rozrolované cesto potrieme slivkovým lekvárom a znovu zrolujeme. Roládu nakrájame na plátky široké asi 1 centimeter. Dno tortovej formy vymastíme. Slimáčiky poukladáme tesne vedľa seba na dno formy.
  5. Pripravíme si tvarohovú plnku. 120 g cukru premiešame s vanilínovým cukrom a so želatínovým stužovadlom, primiešame do tvarohu. Vyšľaháme smotanu a zmiešame ju s tvarohovou zmesou. Polovicu krému natrieme na korpus vytvorený so slimáčikov rolády. Na krém naukladáme celé maliny alebo pokrájané slivky.
  6. Navrch natrieme zvyšný krém.
  7. Dozdobíme malinami alebo aj zvyšnými slimáčikmi rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. 

Tip Medových motúzov

* Namiesto malín môžeme použiť aj čerstvé jahody, ríbezle, egreše, čučoriedky, černice alebo nakrájané ringloty, blumy či slivky. * Tortu môžeme dozdobiť hoblinkami čokolády alebo čokoládovými ozdobami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1