Čučoriedky sú sladučké a rebarbora zar príjemne kyslastá. Preto je tento kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou tak veľmi chutný. Receptúra je klasická, s výbornou orechovou posýpkou.
500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 75 g kryštálového cukru, 25 g droždia, 2 žĺtky + 1 vajce na potretie okrajov, 75 g masla, nastrúhanú kôru z 1 biocitróna, 1 lyžičku soli, 300 g rebarbory, 300 g čerstvých čučoriedok, 2 balenia vanilkového cukru Do posýpky môžeme pridať aj škoricový cukor. Tradičný recept: Kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na posýpku: 100 g masla, 140 g ladkej múky, 100 g kryštálového cukru, 100 g nahrubo nasekaných vlašských orechovPostup
Tip Medových motúzov