fbpx
Domov Jednoduché Bez lepku: Úžasný figový koláč s medom

Bez lepku: Úžasný figový koláč s medom

Autorka Jana Štrbková
úžasný figový koláč bez lepku

Na úžasný figový koláč s medom len tak ľahko nezabudnete. Je šťavnatý, vláčny a vďaka mandľovej múke chutí tak lahodne. Navyše je bez lepku a keď vynecháte trstinový cukor na posypanie, bude aj úplne bez cukru.

úžasný figový koláč bez lepku
Na úžasný figový koláč s medom len tak ľahko nezabudnete. Je šťavnatý, vláčny a vďaka mandľovej múke chutí tak lahodne. Navyše je bez lepku a keď vynecháte trstinový cukor na posypanie, bude aj úplne bez cukru. Jednoduché Bez lepku: Úžasný figový koláč s medom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

100 g mandľovej múky, 60 g pohánkovej múky, 1/2 čl mletej škorice, 1/4 čl sódy bikarbóny, štipka soli, 180 g medu, 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 180 g medu, 100 g rozputeného a vychladeného masla, 2 vajcia

Na ozdobenie: 8 čerstvých fíg, 2 lyžice nasekaných nesolených pistácií, 1 lyžica hnedého cukru

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Formu natortu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2.  V miske zmiešame mandľovú aj pohánkovú múku, škoricu, sódu bikarbónu, soľ.
  3. V druhej miske metličkou vymiešame vajcia spolu s medom maslom, po lyžiciach pridávam biely jogurt. Postupne prisypeme sypké suroviny. Stierkou vypracujeme hladké cesto.
  4. Cesto vylejeme do formy a uhladíme. Povrch dozdobíme rozpolenými figami, pistáciami a posypeme trstinovým cukrom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Ak sa po zapichnití na špajdľu nelepí cesto, koláč je upečený. 

Tip Medových motúzov

Figový koláč môžeme podávať s kopčekom pravého gréckeho jogurtu a s čerstvými figami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1