Na úžasný figový koláč s medom len tak ľahko nezabudnete. Je šťavnatý, vláčny a vďaka mandľovej múke chutí tak lahodne. Navyše je bez lepku a keď vynecháte trstinový cukor na posypanie, bude aj úplne bez cukru.
100 g mandľovej múky, 60 g pohánkovej múky, 1/2 čl mletej škorice, 1/4 čl sódy bikarbóny, štipka soli, 180 g medu, 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 180 g medu, 100 g rozputeného a vychladeného masla, 2 vajcia Na ozdobenie: 8 čerstvých fíg, 2 lyžice nasekaných nesolených pistácií, 1 lyžica hnedého cukru Figový koláč môžeme podávať s kopčekom pravého gréckeho jogurtu a s čerstvými figami.
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov