Niet nad domáci čerstvý chlieb. Toto je základný, rascový kváskový chlieb. Pridávam doň len drvenú rascu a soľ. Je teda jednoduchý, no neodolateľne chutný. Na raňajky ho milujeme s čerstvou jarnou nátierkou.
Rozkvas: asi 2 lyžicu ražného kvásku, 80 g ražnej múky, 80 ml vody Podávame s jarnou pomazánkou. Smotanový syr typu žervé zmiešame 3 lyžicami nasekanej pažítky. Natrieme na chlebík a podávame s čerstvou reďkovkou. Kváskové raňajky: Rascový kváskový chlieb
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 150 g rozkvasu, 250 g hladkej špaldovej múky, 160 ml vody, 1 lyžička medu, 2 lyžice drvenej rasce, 1/2 lyžičky soliPostup
Tip Medových motúzov