fbpx
Domov Jednoduché Výborný kváskový chlieb s čili a parmezánom

Výborný kváskový chlieb s čili a parmezánom

Autorka Jana Štrbková
Recept na kváskový chlieb s čili

Kváskujeme ostošesť a aby doma nebola nuda, tvoríme. Spolu s naším školákom sme vymysleli výborný kváskový chlieb s čili a parmezánom. Výborne chutí len – tak a najlepšie s domácimi nátierkami.

Recept na kváskový chlieb s čili

Výborný kváskový chlieb s čili a parmezánom

Vytlačiť recept
Porcie: 1 bochník Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: asi 2 lyžicu ražného kvásku, 80 g ražnej múky, 80 ml vody
Cesto: 150 g rozkvasu, 50 g celozrnnej špaldovej múky, 200 g hladkej špaldovej múky, 150 ml vody, 100 g nastrúhaného parmezánu, 1/2 ČL čili, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžičky soli

Recept na kváskový chlieb s čili

Kváskový chlieb s čili a parmezánom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková 

 

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas. Kvások zmiešame s ražnou múkou a vodou v miske. Zakryjeme ju potravinovou fóliou a rozkvas necháme postáť 10 - 12 hodín. Ak máte doma veľmi teplo postačí aj 8 hodín.
  2. Pripravíme si cesto.  Rozkvas zmiešame s múkou a vodou, necháme postáť asi pol hodinku.
  3. Potom pridáme ostatné suroviny a z amiesime cesto.
  4. Bochník vložíme do ošatky alebo rovno do pečiacej formy vystlanej papierom na pečenie, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme postáť ešte asi 4 hodiny.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 250˚ C asi 10 minút, vytvorí sa krásna kôrka. Potom teplotu v rúre znížime na 200˚ C a dopekáme ešte 25 minúty.

Tip Medových motúzov

Chlebík chutí najlepšie s maslom a čerstvými bylinkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1