fbpx
Domov Koláče a zákusky Pečiem v Teleráne 28.2.25: Sypaný koláč s tvarohom

Pečiem v Teleráne 28.2.25: Sypaný koláč s tvarohom

Autorka Jana Štrbková

Sypaný koláč s tvarohom je výnimočne chutný, a zároveň je to najjednoduchší dezert, aký som piekla. Všetky suroviny len navrstvím na plech a nechám upiecť. Super pre začiatočníkov no najmä milovníkov kombinácie tvarohu a hrozienok., ku ktorým sa hrdo hlásim.

Sypaný koláč s tvarohom

Vytlačiť recept
Porcie: 16 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

330 g polohrubej múky, 150 g kryštálového cukru, 1 balenie prášku do pečiva. 250 g masla


Na plnku:
750 g hrudkovitého tvarohu, 4 vajíčka, 100 g  kryštálového cukru, 1 balenie škoricového cukru, 1 lyžica citrónovej kôry, 200 ml mlieka, 5 lyžíc hrozienok, mletá škorica na posypanie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Pripravíme si plnku.
  2. Dobre zmiešame tvaroh, vajíčka, kryštálový cukor, škoricový cukor, citrónovú kôru a mlieko. Plnka má mať redšiu konzistenciu.
  3. V druhej miske zmiešame múku, cukor, a prášok do pečiva a zmes rozdelíme na dve polovice.
  4. Na plech naukladáme polovicu nahrubo nastrúhaného studeného masla a rovnomerne zasypeme polovicou sypkej zmesi.
  5. Nalejeme tvarohovú plnku, rovnomerne rozotrieme, rovnomerne rozložíme hrozienka. Posypeme druhou polovicou sypkej zmesi.
  6. Na vrch naukladáme druhú polovicu nahrubo nastrúhaného studeného masla.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút dozlatista.
  8. Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

Tip Medových motúzov

Koláč môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou alebo s kopčekom jogurtu posypeným mletou škoricou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1