Tento koláčik ma sprevádzal celým detstvom. Je to skátka sladká klasika. Tvarohový strúhaný koláč pripravujem podľa klasického receptu, no v okrúhlej forme. U nás doma je na stole takmer každý týždeň. Mňam.
Na cesto: 250 g masla, 130 g práškového cukru, štipka soli, 400 g hladkej múky, 1 žĺtok, 3 lyžice kakaa, + maslo na vymastenie formy Vyškrabaný vanilkový lusk nezahadzujeme, ale pridáme ho do nádoby s krupicovým cukrom. O niekoľko týždňov tak budeme mať vynikajúci, voňavý domáci vanilkovú cukor.Sladká klasika: Tvarohový strúhaný koláč
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na plnku: 500 g plnotučného hrudkového tvarohu, 100 g práškového cukru (alebo 100 g medu), dreň z 1 vanilkového struku, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej kôry, 3 žĺtky, 4 bielky, 100 g hrozienok, 1 lyžica rumuPostup
Tip Medových motúzov