Táto medová torta je pre všetkých, ktorí milujú krémové zákusky, chuť poctivého medu a chrumkavých karamelizovaných orechov. Medové pláty sú jemné, mäkké a vanilkový krém zas hebký a svieži. Torta je výborná aj v lete, keď sa podáva vytiahnutá z chladničky, vtedy je lepšia ako zmrzlina. Prvýkrát som recept predstavila 6.6.25 na televíznych obrazovkách Telerána.



„Sme včelárska rodina a tak je u nás doma med veľmi obľúbenou surovinou, s ktorou aj rada pečiem. Najviac všelijakých dobrôt od raňajok, po večere a samozrejme dezertov a tort som predstavila v mojej najúspešnejšej knihe Moja medová kuchárka. Stále však skúšam aj ďalšie recepty. Táto torta je veľmi jednoduchá na prípravu a je lahodná nielen kvôli vanilkovému krému, ale aj karamelizovaným, chrumkavým orechom a šťavnatému bobuľovému ovociu. Mňam.“ – Jana štrbková