fbpx
Domov Recepty Piekla som v Teleráne 25.1.24: Jemná a hebká bezé roláda s bielou čokoládou

Piekla som v Teleráne 25.1.24: Jemná a hebká bezé roláda s bielou čokoládou

Autorka Jana Štrbková
Bezé roláda Medové motúzy

Bezé roláda hviezdila v Teleráne. Zaujala svojou hebkosťou, chuťou bielej čokolády, ktorá v kombinácii s kyslastým ovocím a lístakmi bazalky dotvorili dokonalú harmóniu. Vychutnajte si ju aj vy doma.

Bezé roláda Medové motúzy

Jemná a hebká bezé roláda s bielou čokoládou

Bezé roláda hviezdila v Teleráne. Zaujala svojou hebkosťou, chuťou bielej čokolády, ktorá v kombinácii s kyslastým ovocím a lístakmi bazalky dotvorili dokonalú harmóniu. Vychutnajte si ju aj vy doma. Recepty Piekla som v Teleráne 25.1.24: Jemná a hebká bezé roláda s bielou čokoládou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 rezov Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

10 bielkov z vajíčok veľkosti M (300 g) štipka soli 1 lyžica citrónovej šťavy 100 g kryštálového cukru 120 g práškového cukru 100 g hladkej múky 5 lístkov čerstvej mäty 8 plátkov želatíny (16 g) 100 g bielej čokolády 500 ml smotany na šľahanie 40 % 200 g malín 100 g ríbezlí

Postup

  1.  Do čistej kovovej misy nalejeme bielky, pridáme soľ, kryštálový cukor a šľaháme na nižších otáčkach a potom na vyšších otáčkach. Vyšľaháme pevný sneh. Do bielkovej hmoty preosejeme práškový cukor, hladkú múku a jemne zamiešame stierkou, cesto len jemne prevaľujeme zhora nadol. Plech na pečenie s rozmerom 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto, uhladíme cukrárskou špachtľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C na teplovzdušnom režime asi 6 - 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  2.  Na ganáš polovicu smotany privedieme na miernom ohni do bodu varu. Plátok želatíny ponoríme do studenej vody. Čokoládu nalámeme na drobné kúsky, zalejeme vriacou smotanou, pridáme napučanú želatínu a dohladka rozmixujeme. Zalejeme zvyšnou smotanou a opäť chvíľu mixujeme. Prelejeme do misky a necháme aspoň 12 hodín v chladničke.
  3. Upečený vychladnutý plát prikryjeme papierom na pečenie, otočíme a stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol, odlepeným papierom plát prikryjeme a opäť pretočíme.
  4. Vychladenú ganáš prelejeme do misky šľahača a na miernych otáčkach šľaháme, kým nezväčší objem. Potom otáčky zvýšime a šľaháme dotuha. Tri štvrtiny ganáš natrieme na ovocnú vrstvu, rozotrieme, posypeme čerstvými malinami a pomocou papiera na pečenie stočíme do rolády. Tretinou ganáš ozdobíme povrch rolády a ozdobíme čerstvými malinami, ríbezľami aj lástkami bazalky. Dáme stuhnúť do chladničky, nakrájame na porcie a podávame.

Tip Medových motúzov

Namiesto bielej čokolády môžeme na ganáš použiť aj ružovú.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1