Letné medové rezy sú plné bubuľového ovocia a lahodného krému. Sú vláčne, hebké a šťavnaté. Ovocné pyré ukryté v želatíne som preložila na vrstvy medového cesta a vanilkového krému, výsledok bol veľmi osviežujúci. Recept som po prvý krát predstavila 6.6.25 na televíznych obrazovkách Telerána a chutil celému štábu. Vyskúšajte.



Všetci poznáme klasické medové rezy, ktoré sa pečú na Vianoce či na Veľkú noc, sú zložené z medových plátov, vanilkového krému a poliate čokoládou. Recept som pripravila do mojej najúspešnejšej knihy Moja medová kuchárka. V lete si však na oslavy prajeme niečo omnoho osviežujúcejšie a tak som vytvorila tieto letné medové rezy. Základ tvoria medové pláty, no do krému som pridala trstinový cukor a namiesto čokolády si vychutnáte až tri vrstvy perfektného ovocného želé. Koláčik najlepšie chutí vychladený a je veľmi osviežujúci.
Jana Štrbková