Domov Čo na obed Perfektný recept: Pikantná domáca majonéza

Perfektný recept: Pikantná domáca majonéza

Autorka Jana Štrbková
recept na domácu majonézu

Aj majonéza je najlepšia domáca. Presvedčte sa o tom na vlastných chuťových bunkách. Veď pikantná domáca majonéza je taká jednoduchá na prípravu.

recept na domácu majonézu

Perfektný recept: Neodolateľná domáca majonéza

Aj majonéza je najlepšia domáca. Presvedčte sa o tom na vlastných chuťových bunkách. Veď pikantná domáca majonéza je taká jednoduchá na prípravu. Čo na obed Perfektný recept: Pikantná domáca majonéza European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 veľké čerstvé žĺtky, 1 lyžičku dijonskej horčice, ½ lyžičky soli, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 80 ml panenského olivového oleja, 200 ml repkového alebo slnečnicového oleja, 2 lyžičky čili pasty

Postup

  1. Všetky prísady musia mať izbovú teplotu, inak hrozí, že sa majonéza zrazí.
  2. V mise pomocou metličky vyšľaháme žĺtky, horčicu, osolíme a okoreníme.
  3. Zašľaháme citrónovú šťavu. Zmiešame oba oleje a za stáleho miešania ich pridávame do žĺtkovej zmesi, najskôr po kvapkách.
  4. Ďalšiu kvapku pridávame vždy až vtedy, keď sa tá predchádzajúca už zašľahala.
  5. Hneď, ako začne majonéza hustnúť, môžeme začať olej prilievať tenkým pramienkom.
  6. Keď sa vstrebe všetok olej, dochutíme soľou a čili pastou, dôkladne premiešame.

Tip Medových motúzov

Tento dip sa osvedčil ku kuraciemu, ale aj k jahňaciemu mäsu. Výborne chutí aj s pizza tyčinkami alebo s hranolčekmi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1