Klasika všetkých jablkovývh koláčov, to je jablkové pité. Je to záračný koláč, ktorý vždy chutí úžasne a preto nesmie chýbať ani u nás, v Medových motúzoch.
Na cesto: 300 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku Na plnku: asi 1,2 kg jabĺčok, 150 g krupicového cukru, 150 g nadrobno nasekaných vlašských orechov, 100 g hrozienok, mletú škoricu, práškový cukor na posypanie Jablkové pité. Príprava receptu a foodstyling: Veronika Lucáková, foto: Jana Štrbková Ak máme veľmi šťavnaté, vodnaté jablká, môžeme pridať do plnky aj lyžicu strúhanky.
Výborné recept od babičky: Jablkové pité
Vytlačiť recept
Ingrediencie
do pečiva, 3 žĺtky, 200 g masla, 3 lyžice studenej vody, 60 g práškového cukru, 1 vajce na potretiePostup
Tip Medových motúzov