Výborná hŕstková polievka zasýti, dodá vitamíny, minerály a pocit dokonalého šťastia. Obsahuje zahrievajúcu koreňovú zeleninu, koreniny, zmes strukovín a jačmenné krúpy, ktoré doslova pohladia žalúdok.
1 lyžica masti, 300 g zmesi na hŕstkovú polievku (hrach, šošovica, fazuľa, krúpy), 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky kurkumy, čerstvo zomleté čierne korenie, štipka majoránu, 1/2 lyžičky mletej rasce, 2 mrkvy, 1 petržlen, 43 zemiaky, 1/2 buľvy zeleru, 1/2 čili papričky, čerstvá zelerová vňať, čerstvá petržlenová vňať, 1 lyžica červenej sladkej papriky, 1/2 lyžičky kurkumy Zmes strukovín na hŕstkovú polievku namočíme na 24 hodín do studenej vody. Prepláchneme prúdom vody, necháme odkavpkať. Na miernom ohni roztopíme masť a opražíme dozlastista nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme bobkový list, kurkumu, čierne korenie, rascu, majorán, odkvapkanú zmes strukovín na hŕstkovú polievku, za stáleho miešania krátko orestujeme. Pridáme očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu, posypeme červenou paprikou, čiernym korením ešte chvíľu orestujeme a zalejeme vriacou vodou. Pridáme zelerovú vňať a čili papričku. Prikryjeme a varíme asi 45 minút domäkka. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Polovicu polievky môžeme rozmixovať, bude tak príjemen hustá.
Môžeme dochutiť aj opraženou slaninkou.Ako pohladenie: Výborná hŕstková polievka
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov