fbpx
Domov Koláče a zákusky Medový dezert: Nepečený citrónový cheesecake

Medový dezert: Nepečený citrónový cheesecake

Autorka Jana Štrbková

Lahodný, krémový, unikátne chutný plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je môj rýchly nepečený cheesecake s medom. Pripravili ste si ho spolu so mnou v septembri na 1. včelárskom festivale v Trnave a teraz si ho môžete vychutnať aj doma. Je dokonalý.

Medový dezert: Nepečený citrónový cheesecake

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

80 g maslových sušienok, 2 citróny,  250 g mascarpone, 3 lyžice medu, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej kôry, 250 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 3 lyžičky kakaa, 1 lyžička škorice

Postup

  1. Na dno pohárov nalámeme maslové sušienky. Citróny rozrežeme na polovicu a odkrojíme z nich 4 plátky na dozdobenie.
  2. Citróny dôkladne vytlačíme a šťavu precedíme, aby v nej neboli jadierka. Mascarpone zmiešame s medom, cukrom, citrónovou šťavou a jogurtom do hladkého krému. Navrstvíme na sušienky.
  3. Nakoniec cez sitko dôkladne zasypeme zmesou kakaa a škorice.
  4. Poháre dozdobíme plátkami citróna. Dáme na hodinku vychladiť do chladničky a môžeme podávať.

Tip Medových motúzov

Môžeme dozdobiť bazalkou, mätou alebo bobuľovým ovocím.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1