fbpx
Domov Chutné polievky Lahodný obed: Krémová polievka z poleného hrachu

Lahodný obed: Krémová polievka z poleného hrachu

Autorka Jana Štrbková
krémová polievka z poleného hrachu

Táto úžasná sýta polievka si vyžaduje, aby sme najskôr pripravili poctivý hovädzí vývar zo špikových kostí a rebierok aj s mäsom. Keď pridáme ďalšie suroviny, bude to lahôdka, ktorá urobí šťastnými aj najväčších hladošov. To je moja krémová polievka z poleného hrachu.

krémová polievka z poleného hrachu

Lahodný obed: Krémová polievka z poleného hrachu

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 ml čerstvého hovädzieho vývaru, 4 kusy hovädzieho alebo teľacieho mäsa z vývaru, 2 lyžice olivového oleja, 2 šalotky. 200 g žltého poleného hrachu sušeného, 200 ml aspoň33 % smotany, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

krémová polievka z poleného hrachu recept

Krémová polievka z poleného hrachu. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Deň vopred namočíme hrach do vody.
  2. Ráno založíme hovädzí vývar a varíme ho aspoň 4 hodiny.
  3. Keď sa vývar dovára, začneme pripravovať hrachovú polievku. V hrnci zozpálime olej a na silnom plameni dozlatista opražíme najemno nasekanú šalotku. Trvá to asi minútku - dve.
  4. Z deň vopred namočeného hrachu zlejeme vodu, nasypeme do hrnca, prilejeme precedený hovädzí vývar a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa. Polievku dohladka rozmixujeme.
  5. Prilejeme do nej smotanu a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Hrachovú polievku rozdelíme na 4 porcie a do každej pridáme aj kúsok hovädzieho z vývaru.

Tip Medových motúzov

Polievku môžeme pripraviť aj z kuracieho vývaru a dochuutiť ju prošutom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1