fbpx
Domov Jednoduché Koláčik, ktorý som naživo piekla v Teleráne: Medovníky s džemom a orechami

Koláčik, ktorý som naživo piekla v Teleráne: Medovníky s džemom a orechami

Autorka Jana Štrbková
medovniky s dzemom a orechami

Recept na medovníky s džemom a orechami je zázračný. Ak chcete, aby boli krásne mäkké hneď po vytiahnutí z rúry, pečte ich vtedy, keď budete mať sviatočnú, veselú náladu. Ak budete pri kuchtení vystresované a namosúrené, perníky budú tvrdé ako kameň a zmäknú až tesne pred Vianocami. Hovoria to roky praxe.

medovniky s dzemom a orechami

Medovníky s džemom a orechami

Recept na medovníky s džemom a orechami je zázračný. Ak chcete, aby boli krásne mäkké hneď po vytiahnutí z rúry, pečte ich vtedy, keď budete mať sviatočnú, veselú náladu. Jednoduché medovníky, perníky, vianočné pečenie European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 30 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g preosiatej hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžičku sódy bikrabóny, 2 vajíčka, 100 g zmäknutého masla, 200 g medu, na potretie 1 celé vajíčko

Ešte potrebujeme: 250 g domáceho slivkového lekváru, 30 rozpolených vlašských orechov, 1 vajíčko a bielok na potieranie

Postup

  1. Do veľkej misky preosejeme múku, práškový cukor, perníkové korenie, sódu bikarbónu, pridáme vajíčka, zmäknuté, na kúsky nakrájané maslo, med a vypracujeme hladké cesto. Cesto sa lepí, aby sa s ním dalo pracovať, musíme ho zabaliť do potravinovej fólie a odložiť do chladu.
  2. Vychladené cesto rozdelíme na 2 polovice, položíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme z neho dva pláty cesta hrubé asi pol centimetra. Ďalej postupujeme podľa nasledujúcich receptov. Stačí si vybrať.
  3. Vykrojíme si krúžky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu dáme slivkový lekvár a na vrch rozpolený vlašský orech.
  4. V rúre vyhriatej na 200˚C pečieme asi 6 – 7 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry perníky natrieme rozšľahaným vajíčkom. Necháme vychladnúť.

Tip Medových motúzov

Na medovníky môžeme použiť akýkoľvej hustejší džem alebo lekvár a namiesto vlašských orechov aj lieskovce, mandle, pistácie či makadámové orechy.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1