Recept na medovníky s džemom a orechami je zázračný. Ak chcete, aby boli krásne mäkké hneď po vytiahnutí z rúry, pečte ich vtedy, keď budete mať sviatočnú, veselú náladu. Ak budete pri kuchtení vystresované a namosúrené, perníky budú tvrdé ako kameň a zmäknú až tesne pred Vianocami. Hovoria to roky praxe.
500 g preosiatej hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžičku sódy bikrabóny, 2 vajíčka, 100 g zmäknutého masla, 200 g medu, na potretie 1 celé vajíčko Ešte potrebujeme: 250 g domáceho slivkového lekváru, 30 rozpolených vlašských orechov, 1 vajíčko a bielok na potieranie Na medovníky môžeme použiť akýkoľvej hustejší džem alebo lekvár a namiesto vlašských orechov aj lieskovce, mandle, pistácie či makadámové orechy.
Medovníky s džemom a orechami
Jana Štrbková
Recept na medovníky s džemom a orechami je zázračný. Ak chcete, aby boli krásne mäkké hneď po vytiahnutí z rúry, pečte ich vtedy, keď budete mať sviatočnú, veselú náladu.
Jednoduché
medovníky, perníky, vianočné pečenie
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov