Aromatická chuť černíc a príjemne sladká chuť piškótového cesta. To všetko ponorené v poriadne veľkej vrstve božského krému s mascarpone. To je najlepší nedeľný dezert. Nazvala som ho aj krémová slasť a je to moja torta s černicami a mascarpone.
300 g černíc Na korpus: 5 vajíčok, 80 g kryštálového cukru, 160 g hladkej múky (použila som špaldovú), 60 ml vaječného koňaku Na krém: 300 ml smotany (aspoň 33%), 750 g mascarpone, 50 g medu, 1 vanilkový lusk, 70 ml vaječného koňaku Namiesto klasickej šľahačky si môžeme deň vopred vyrobiť aj parížsku čokoládovú šľahačku. 1 šľahačkovú smotanu privedieme do varu s 50 g najmeno nasekanej čokolády. Odpstavíme z ohňa a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. necháme vychladnúť a odložíme na nos do chladničky. Na druhý deň studenú dotuha vyšľaháme a postupujeme podľa môjho receptu vyššie. Krémová slasť: Torta s černicami a mascarpone
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov