fbpx
Domov Koláče a zákusky Úžasná chuť krehkého cesta: Jablkový koláč s mandľami

Úžasná chuť krehkého cesta: Jablkový koláč s mandľami

Autorka Jana Štrbková
Jablkový koláč s mandľami

Lahodné mandle, maslo, vanilka a šťavnaté jablká. To je predsa úžasná kombinácia. Jablkový koláč s mandľami patrí preto medzi naše nejobľúbenejšie. A ešte je aj taký krásny… Čo poviete?

Jablkový koláč s mandľami

Úžasná chuť krehkého cesta: Jablkový koláč s mandľami

Lahodné mandle, maslo, vanilka a šťavnaté jablká. To je predsa úžasná kombinácia. Jablkový koláč s mandľami patrí preto medzi naše nejobľúbenejšie. A ešte je aj taký krásny... Čo poviete? Koláče a zákusky Úžasná chuť krehkého cesta: Jablkový koláč s mandľami European
jablkový koláč, mandľový koláč, jablkový koláč s mandľami, jablkový koláč z krehkého cesta
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 50 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla + na vymastenie formy, 150 g hladkej múky + na vysypanie pracovnej dosky (použili sme hladkú špaldovú múku), 1 vajíčko, štipka soli
Na plnku: 4 jablká, 1 balenie vanilkového cukru, 2 lyžice medu, šťava a kôra z 1 bio citróna, 240 g mletých mandlí, 160 g práškového cukru, 150 g zmäknutého masla, 2 vajíčka, , 2 lyžice hladkej múky, štipka soli

jablkový koláč s mandľami

Jablkový koláč s mandľami. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme jednotnú hmotu. Zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru kruhu, preložíme do vymastenej formy a ešte v nej doformujeme. Cesto poriadne popicháme vidličkou. Vložíme do rúry a pečieme 15 minút.
  3. Do hrnca nalejeme vodu, vytlačíme, šťavu z jedného citróna, pridáme citrónovú lôru, vanilkový cukor a med. Jablká prekrojíme na polovice, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, ihneď vkládáme do pripravnej vody s citrónom a prísadami, aby nezhnedli. Varíme 5 minút. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  4. Zmiešame mleté mandle a práškový cukor. Maslo, vajíčka a štipku soli poriadne vyšľaháme dohladka, pridáme preosiatu múku a premiešame. Nakoniec primiešame mandle s práškovým cukrom.
  5. Masu rovnomerne roztrieme na cesto. Navrch naukladáme rozpolené a uvarené jablká, trochu ich do plnky povtláčame. Pečieme na 160 °C asi 50 minút.
  6. Podávame posypané práškovým cukrom. 

Tip Medových motúzov

Pre maškrtníkov odporúčame pridať k tomuto koláčiku aj kopček šľahačky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1