Žemľovka je jedlo, ktoré mi pripomínajú detstvo. A keďže mám doma školáka, pečiem túto dobrotu často. Toto je moja odskúšaná a celou rodinou milovaná luxusná jablková žemľovka. S tvarohom, karamelom a zapečenou snehovou čiapočkou.
200 ml smotany na šahania, 50 g práškového cukru, 12 plátkov toastového chleba, 300 g plnotučného tvarohu, 300 g kryštálového cukru, 1 žĺtok + 3 bielky, 3 sladkokyslé jablká, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžičku mletej škorice, 30 g hrozienok zaliatych rumom, maslo na vymastenie formy Snehovú čiapočku môžeme posypať mletou škoricou alebo poliať rozpustenou čokoládou.Luxusná jablková žemľovka so snehovou čiapočkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov