fbpx
Domov Grilovačka Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou

Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou

Autorka Jana Štrbková
Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou

Grilovacia sezóna je v plnom prúde. Vyskúšala som na grile mango zo slovenského supermarketu. Ugrilovala ho spolu s čerstvými marhuľami a broskyňami z našej záhrady. Marhuľovo-mangové špízy som poliala exotickým kardamónovým dipom, vdychujúc nádhernú vôňu rozmarínu. A bola to  lahôdka! 

Keď sa povie mango, spomeniem si na horúci Egypt a fresh mango šťavu, ktorú sme s Martinom popíjali medzi štamgastami v miestnom podniku v Hurghade. Napätá situácia v krajine už veľmi podobnému cestovaniu  nepraje, ale ani toto leto som si mango nevedela odoprieť. Žiaľ, v našich slovenských podmienkach zďaleka nemá toto azda najlahodnejšie ovocie takú vynikajúcu chuť, ako v exotike pár hodín po odtrhnutí… ALE, našťastie vždy sa viem vynájsť :-). A tu je môj skvelý recept. 
Jana Štrbková

Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou

Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou

Keď sa povie mango, spomeniem si na horúci Egypt a fresh mango šťavu, ktorú sme s Martinom popíjali medzi štamgastami v miestnom podniku v Hurghade. Napätá situácia v krajine už veľmi podobnému cestovaniu nepraje, ale ani toto leto som si mango nevedela odoprieť. Žiaľ, v našich slovenských podmienkach zďaleka nemá toto azda najlahodnejšie ovocie takú vynikajúcu chuť, ako v exotike pár hodín po odtrhnutí... ALE, našťastie vždy sa viem vynájsť 🙂 Grilovačka Marhuľovo-mangové špízy s kardamónovou zálievkou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 zrelé mango, 5 marhúľ alebo broskýň, 1 lyžicu agátového medu, 4 vetvičky rozmarínu, 1 limetka, čerstvo rozdrvený kardamóm

Postup

1. Mango ošúpeme, rozpolíme, zbavíme kôstky a nakrájame na tenučké plátky. 2. Marhule umyjeme, rozštvrtíme a na rezoch potrieme agátovým medom. 3. Mangové plátky a marhuľové kúsky navlečieme na stonky z rozmarínu.
4. Limetku odšťavíme, zmiešame so zomletým kardamónom.
5. Špízy grilujeme 4 minúty z každej strany. Nakoniec pokvapkáme kardamónovo – limetovou zálievkou.

Tip Medových motúzov

Šťavnaté marhule v sebe ukrývajú energiu Slnka, sú ovocím zdravia a mladosti. Dodávajú nám vitalitu, dobrú náladu a chránia nás pred negatívnym vplyvom stresu. Podporujú telo v boji proti mnohým ochoreniam. Marhule sa pýšia aj vysokou hodnotou kyseliny salicylovej, ktorá pôsobí antibakteriálne a podporuje ničenie choroboplodných zárodkov v žalúdku a v črevách.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1