Ťahaná štrúdľa je naším rodinným receptom. Robievali ju obe staré mamy a mamina ju pekávala na objednávku širokej rodine, pretože tá jej im vždy chutila najviac. Dobrá štrúdľa, to je kumšt, ktorého základ tvorí dokonalé ťahané cesto. Vyskúšajte ho spolu so mnou.
Potrebujeme: 250 g hladkej múky 00 extra, štipka soli, 50 ml oleja, 1 lyžica octu, 120 ml teplej vody, hladká múka na posypanie obrusu Na orechovú plnku: 200 g mletých orechov, 50 g sušených hrozienok, 7 lyžíc medu, mletá škorica, 4 lyžice mletých piškót, 8 lyžíc roztopeného masla (asi 100 g), 300 g najemno nastrúhaných jabĺk, asi 60 g roztopeného masla na potretie Štrúdľa výborne chutí keď je teplá a studená je zas veľmi osviežujúca.Rodinný poklad: Domáca ťahaná orechovo – jablková štrúdľa
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov