Ak máte v chladničke trochu piva a v špajzi zopár jabĺčok, určite si upečte túto perfektnú štrúdľu. Jablkový závin z pivného cesta je chrumkavý, šťavnatý a zároveň krehučký. Mňam.
Na cesto: 300 g hladkej múky, štipku soli, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 150 g masla, 1 dl piva Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Výborná štrúdľa: Jablkový závin z pivného cesta
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na plnku: 10 jabĺk, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 50 g jadier vlašských orechov, 50 g hrozienok, 50 g kryštálového cukru, štipku škorice, 100 g perníka alebo nastrúhaných detských piškót, vajce na potretiePostup
Tip Medových motúzov