Výborný obed je kura dusené v rúre s omáčkou zo smotany a bieleho vína. Je to francúzsky recept, do ktorého sa pridáva aj červený vínny ocot a úžasná bylinka estragón. Kura v neodolateľnej omáčke nemá chybu. Vo Francúzsku sa podáva so zemiakovou kašou, u nás v Medových motúzoch aj s domácimi haluškami.
1 kura, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, 50 ml červeného vínneho octu, 100 ml bieleho suchého vína, 500 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica dijonskej horčice, 250 ml smotany na šľahanie 33%, 1 lyžica morskej soli, 1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia, 1 lyžica nasekaných čerstvých lístkov estragónu (palina dračia) Podávame so zemiakovou kašou alebo s domácimi haluškami. Kura dusené v rúre s omáčkou zo smotany a bieleho vína
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Na väčšej panvici, ktorá je vhodná aj do rúry, rozpálime olivový olej a na miernom až prudkom ohni v ňom dozlatista z každej strany opražíme kuracie kúsky. Tip Medových motúzov