fbpx
Domov Vianočné pečenie Milovaná a hebučká: Klasická zamatová roláda

Milovaná a hebučká: Klasická zamatová roláda

Autorka Jana Štrbková
zamatová roláda recept

Milujem klasické zákusky, sú nielen plné skvelých chutí, ale aj príjemných spomienok. Milovaná a hebučká je klasická zamatová roláda, som si istá, že vás chytí za srdce aj dnes. Podľa môjho tipu si navyše môžete pripraviť aj bezlepkovú verziu.

zamatová roláda recept
Milujem klasické zákusky, sú nielen plné skvelých chutí, ale aj príjemných spomienok. Milovaná a hebučká je klasická zamatová roláda, som si istá,… Vianočné pečenie Milovaná a hebučká: Klasická zamatová roláda European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 rezov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

5 vajíčok, 150 g kryštálového cukru, 50 g kakaa, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli

Na plnku: 200 ml mlieka, 1 žĺtok, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g zmäknutého masla, 30 g kakaa, 40 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor

Na polevu: 100 g horkej čokolády, 130 ml smotany na šľahanie 33 %

Na dozdobenie: čokoládové listy

Postup

  1. Na korpus vyšľaháme bielky spolu so 100 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky a 50 g cukru vyšľaháme do hustej bielej peny. Do žĺtkovej hmoty zľahka primiešame sneh a preosiate kakao zmiešané so sódou bikarbónou.

2. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 18 minút. Ešte horúcu roládu preklopíme na vlhkú utierku a spolu s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.

3. Na plnku spolu za stáleho miešania varíme na hustý krém mlieko, žĺtok, múku, polovicu práškového cukru a vanilkový cukor. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru do nadýchanej peny. Po lyžiciach pridávame vychladnutý krém a vymiešame dohladka. Plnku rozdelíme na polovice a do druhej primiešame preosiate kakao.

4. Na vychladnutú roládu rovnomerne rozotrieme biely krém a naň kakaový krém. Opatrne zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.

5. Na polevu necháme zohriať do bodu varu smotanu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu, dohladka rozmiešame a keď dosiahne teplotu tela. polejeme ňou vychladenú roládu, čokoládu rovnomerne rozotrieme špachtľou. 

Tip Medových motúzov

Ak chcete, aby bola roláda bezlepková, použite namiesto múky 30 g kukuričného škrobového prášku. A pripravte ho spolu s mliekom a cukrom tak, ako keď varíte puding.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1