Krehké cesto, lahodný vanilkový krém a šťavnaté hrušky. To je hruškový koláč chutný ako sen. Vynikajúci na nedeľné popoludnie ku kávičke.
Na 1 formu na tart s priemerom 22 - 24 cm pootrebujeme: Koláč môžeme podávať aj s čerstvo vyšľahanou šľahačkou. Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká.Vynikajúci dezert: Hruškový koláč s vanilkovým krémom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na cesto: 250 g hladkej múky, štipku soli, 1 lyžicu práškového cukru, 120 g masla, 120 ml sladkej smotany 33%, 1 žĺtok
Na plnku: 250 ml mlieka, 60 g kryštálového cukru, 40 g kukuričného škrobu, 1 vanilkový struk, 4 žĺtky, 3 hrušky, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 80 g marhuľového džemu alebo javorového sirupuPostup
Tip Medových motúzov