Mňam, šunka s bylinkami v aspiku, to je špecialitka, ktorá vás dostane. Táto pochúťka pochádza z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale aj vynikajúcou pochúťkou na obed. Pripravujem ju veľmi rada.
2 malé cibule, 5 stoniek petržlenovej vňate, 4 stonky nasekanej petržlenovej vňate, 10 guľôčok celého čierneho korenia, 1,8 kila neúdeného bravčového kolena, 3 mrkvy, 2 stonky stonkového zeleru, 2 bobkové listy, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 750 ml suchého vína, 30 g želatíny, morská soľ, 450 g neúdenej varenej šunky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku Do receptu môžete pokojne použiť aj uvarený hrášok.Veľkonočná pochúťka: Šunka s bylinkami v aspiku
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov