fbpx
Domov Veľká noc Vynikajúci obed: Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Vynikajúci obed: Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Autorka Jana Štrbková
sekaná plnená vajíčkom recept

Priznám sa, tento veľkonočný recept pečiem veľakrát za rok. Pretože moja veľkonočná sekaná plnená vajíčkom, to je doslova chuťový skvost. Podľa môjho receptu si tento skvelý recept pripravíte jednoducho a rýchlo.

sekaná plnená vajíčkom recept

Vynikajúci obed: Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Priznám sa, tento veľkonočný recept pečiem veľakrát za rok. Pretože moja veľkonočná sekaná plnená vajíčkom, to je doslova chuťový skvost. Podľa môjho receptu si tento skvelý recept pripravíte jednoducho a rýchlo. Veľká noc Vynikajúci obed: Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 8 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.8/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 500 g hovädzieho mäsa, 4 vetvičky petržlenovej vňate, 2 stonky tymiánu, 7 vajec, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 100 g strúhanky, 100 ml mlieka, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja

veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Oba druhy mäsa umyjeme a osušíme. Odstránie blany, ale tuk nevykrajujeme. Mäso nakrájame na menšie kúsky. Zomelieme v mlynčeku na mäso alebo v sekáčiku, ale nie priveľmi najemno.
  2. Mleté mäso zmiešame s najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a tymiánom, dvomi surovými vajcami, horčicou, strúhankou a mliekom. Pridáme lyžičku soli a štipku čierneho korenia.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno a censak rozdrvíme. Na oleji necháme opražiť dosklovita cibuľku, pridáme cesnak a krátko orestujeme. Oboje vmiešame do mletého mäsa.
  4. Zvyšné vajcia vložíme do studenej vody a privedieme do varu. Varíme natvrdo asi 8 minút. Horúcu vodu zlejeme. Vajce necháme vychladnúť v studenej vode a potom ošúpeme.
  5. Formu vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Na dno rozložíme polovicu mletého mäsa. Na vrstvu mäsa poukladáme do radu uvarené a ošúpané vajcia.
  6. Vajcia prekryjeme zvyškom mäsa. S formou párkát klepneme, aby sa ostránili vzduchové bubliny. Povrch uhladíme. Sekanú vložíme do rúry vyhriatej na 180˚C a prečieme asi 50 minút.

Tip Medových motúzov

Sekaná najlepšie chutí so zemiakovou kašou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1