fbpx
Domov Vianočné pečenie Vynikajúce Rigoletto rezy

Vynikajúce Rigoletto rezy

Autorka Jana Štrbková
Vynikajúci reept na skvelé Rigoletto rezy

Chcete si upiecť vianočný koláč, ktorý vás úplne ohúri? Vynikajúce Rigoletto rezy to dokážu. Spája sa v nich chuť orechov, kakaa, kandizovaného ovocia a čokolády. Tento koláč preto žne úspech v každej rodine.

Toto je obľúbený vianočný koláč mojej priateľky, vynikajúcej publicistky Katky Alberty Ondrejkovej, s ktorou dlhé roky spolupracujem. Katka je gurmánka a vynikajúca cukrárka, ktorá svojej rodine dopraje vždy len to najlepšie

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU. DO VIANOČNÉHO PEČENIA

V tomto recepte hrá dôležitú úlohu kandizované ovocie, ktoré je poriadne presladené cukrom. Ak by ste chceli zdravšiu a menej sladkú alternatívu tohoto koláčika, použite nadrobno nakrájané sušené marhule. Aj tak budú vynikajúce Rigoletto rezy úžasne chutiť.

Vynikajúci reept na skvelé Rigoletto rezy

Vynikajúce Rigoletto rezy

Vynikajúce Rigoletto rezy v sebe ukrývajú, orechy, sušené ovocie a aj kopec čokolády. Vianočné pečenie Vynikajúce Rigoletto rezy European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na 1 plech:
Na cesto: 250 g masla, 360 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, malinový džem
Na plnku: 4 vajíčka, 250 g práškového cukru, 200 g hrozienok, 200 g mletých orechov, 200 g kandizovaného ovocia
Na krém: 3 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 250 g masla, 300 g práškového cukru
Na polevu: 70 g masla, 100 g čokolády na varenie

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky.
  2. Studené cesto rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a napoly upečieme, asi 15 minút pri teplote 180 °C. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
  3. Pripravíme si plnku. Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame nasekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry vyhriatej na 150 °C asi na 40 minút dozlatista.
  4. Pripravíme si krém. Tri vajíčka, práškový cukor a kakao vymiešame nad parou dotuha. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
  5. Pripravíme si polevu. Čokoládu polámeme, spolu s tukom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku.
  6. Necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.

Tip Medových motúzov

Ak chcete, aby bola poleva skutočne krásne lesklá, prezradím vám fintu. Čokoládu s tukom rozpustite, nechajte stuhnúť a potom opäť rozpustite. garantujem, že budete s leskom polevy spokojné.

Ešte si prečítajte

4 komentáre

Silvinka 13. decembra 2019 - 10:58

Na polevu: 70 g masla, 100 g čokolády na varenie 250 g masla, 360 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, malinový džem… toto je správne???
Nieje tam náhodou chyba??
Dakujem

Odpoveď
Jana Štrbková 13. decembra 2019 - 14:49

Milá Silvinka, ďakujem, recept je opravený, skopírovali sa mi tam ingrediencie z cesta. Jana

Odpoveď
Mária 17. novembra 2021 - 11:51

Dobrý deň,

Prosím uvedené ingrediencie sú na akú veľkosť plechu ?

Ďakujem

Odpoveď
Jana Štrbková 17. novembra 2021 - 15:48

Dobrý deň, klasický plech, veľkosť 35 x 30 cm. Nech sa vydarí.

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1