fbpx
Domov Párty recepty Najlepšie škvarkové pagáčiky

Najlepšie škvarkové pagáčiky

Autorka Nika Lucáková
Najlepšie škvarkové pagáčiky

Naše najlepšie škvarkové pagáčiky nestíhajú veľmi ani vychladnúť a už sa na ne vrháme. Hoci odjakživa počúvame vetu, že sa nesmú jesť horúce. Sú fakt bohovské a najlepšie chutia, keď sa s nimi podelíte. Na škvarkách určite netreba šetriť, podľa mňa je vždy lepšie pridať ich viac. Tá chuť stojí za to!

Najlepšie škvarkové pagáčiky

Najlepšie škvarkové pagáče

Vynikajúci recept na najlepšie škvarkové pagáčiky na svete Párty recepty pagáče, škvarky, škvarkové pagáče, párty recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 40 - 50 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g polohrubej múky

1 vajce

1 žĺtok

štipka cukru, ½ kocky droždia alebo 1 balíček sušeného droždia, 200 ml mlieka, 2 lyžice smotany na varenie alebo šľahanie, 12 lyžíc oleja alebo masti, 250 g škvariek, soľ, vajce na potretie, semienka na posypanie (sezam, rasca, mak, slnečnicové alebo tekvicové)

Postup

  1. V mlieku rozdrobíme droždie so štipkou cukru a necháme vzísť kvások. V mise spojíme múku, tuk, vajce a žĺtok, soľ, smotanu a vykysnutý kvások. Ak použijeme sušené droždie, tak všetky suroviny hneď zmiešame spolu. Vypracujeme cesto a necháme ho asi trištvrte hodinu kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme naňho škvarky. Zvinieme do rolády a tú zložíme z oboch strán dovnútra. Cesto takto odložíme opäť na 15 minút kysnúť. Rozvaľkáme ho opatrne a opäť poprekladáme a necháme kysnúť. Opakujeme ešte aspoň raz a potom je už cesto pripravené na vykrajovanie pagáčov.
  3. Poprekladané a vykysnuté cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1 cm, povrch môžeme nožom alebo radielkom narezať do mriežky. Okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska a tie poukladáme na plechy.
  4. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.

Tip Medových motúzov

Hotové pagáče sú po vychladnutí skvelé k vínu aj pivu alebo aj na cesty. Je to jeden z našich TOP párty receptov.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1