Základ dokonalého hamburgera tvoria úžasné, trochu sladkasté žemle posypané sezamom. Mám pre vás môj osvedčený recept na výborné domáce mäkučké kváskové žemle, ktoré váš hamburger premenia na chuťový zážitok.
Rozkvas: 100 g hladkej špaldovej múky, 100 g vody, 1 lyžica špaldového kvásku Žemle rozkrojíme a pred plnením hamburgera ešte zvnútornej strany opečieme na panvici, kde pripravujeme mäso na hamburger.Recept z kvásku: Výborné domáce žemle na hamburger
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 150 ml teplého mlieka, 30 g kryštálového cukru, 1 vajíčko, 70 g roztopeného masla, 1 lyžička soli, celý rozkvas
Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko
Na posypanie: 3 lyžice sezamových semienokPostup
Tip Medových motúzov
5 komentárov
Dobry den, recept fungoval fajn, zemle sa krasne podarili.
Ale..aj napriek tomu ze som isla podla receptu, nevydalo mi 9 zemli ale 6 a aj mensie gramaze (v surovom stave) – pouzila som celozrnnu spaldovu hladku muku (asi to velmi zavisi od muky). A takisto, spaldova muka je super zdrava alternativa ale s tym burgerom nam vsetkym prisla ta zemla dost tazka takze nabuduce budem skusat a hladat nieco viacej „brioskoveho“ typu. Chutovo su ale vyborne.
Super, že ste skúšali, veľmi sa teším, že pečiete a varíte podľa mojich receptov. Áno, tá celozrnná špaldová múka je v pečive ťažšia. Keď ju používam, vždy ju miešam s hladkou múkou v pomere, 1/3 celozrnnej špaldovej a 2/3 hladkej špaldovej. Vyskúšajte ich upiecť len z čistej hladkej špaldovej múky a uvidíte ten obrovský rozdiel. Krásny deň Vám prajem a ďakujem za komentár.
Velmi dobre zemlicky, vysli krasne 👌🏻 Skoda, ze sa neda pridat fotka. Dakujem za recept
Žemlicky podľa Vášho receptu som už piekla viackrát a vždy sa podarili. Sú výborne a s cestom sa úžasne pracuje. Ďakujem veľmi pekne za skvelý recept.
Milá Janka, perfektné, to som rada, že sa žemle tak super daria a recept patrí k vašim obľúbeným. Ďakujem, že varíte a pečiete podľa Medových motúzov. 💥