Základ dokonalého hamburgera tvoria úžasné, trochu sladkasté žemle posypané sezamom. Mám pre vás môj osvedčený recept na výborné domáce mäkučké kváskové žemle, ktoré váš hamburger premenia na chuťový zážitok.
Rozkvas: 100 g hladkej špaldovej múky, 100 g vody, 1 lyžica špaldového kvásku Domáce kváskové žemle na hamburger. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková Žemle rozkrojíme a pred plnením hamburgera ešte zvnútornej strany opečieme na panvici, kde pripravujeme mäso na hamburger.
Recept z kvásku: Výborné domáce žemle na hamburger
Jana Štrbková
Základ dokonalého hamburgera tvoria úžasné, trochu sladkasté žemle posypané sezamom. Mám pre vás môj osvedčený recept na výborné domáce mäkučké kváskové žemle, ktoré váš hamburger premenia na chuťový zážitok.
Čo na obed
kváskové žemle, žemle na hamburger, kváskové žemle na hamburger
European
Ingrediencie
Cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 150 ml teplého mlieka, 30 g kryštálového cukru, 1 vajíčko, 70 g roztopeného masla, 1 lyžička soli, celý rozkvas
Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko
Na posypanie: 3 lyžice sezamových semienok
Postup
Tip Medových motúzov