Základ dokonalého hamburgera tvoria úžasné, trochu sladkasté žemle posypané sezamom. Mám pre vás môj osvedčený recept na výborné domáce mäkučké kváskové žemle, ktoré váš hamburger premenia na chuťový zážitok.
Rozkvas: 100 g hladkej špaldovej múky, 100 g vody, 1 lyžica špaldového kvásku Domáce kváskové žemle na hamburger. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková Žemle rozkrojíme a pred plnením hamburgera ešte zvnútornej strany opečieme na panvici, kde pripravujeme mäso na hamburger.
Recept z kvásku: Výborné domáce žemle na hamburger
Jana Štrbková
Základ dokonalého hamburgera tvoria úžasné, trochu sladkasté žemle posypané sezamom. Mám pre vás môj osvedčený recept na výborné domáce mäkučké kváskové žemle, ktoré váš hamburger premenia na chuťový zážitok.
Čo na obed
kváskové žemle, žemle na hamburger, kváskové žemle na hamburger
European
Ingrediencie
Cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 150 ml teplého mlieka, 30 g kryštálového cukru, 1 vajíčko, 70 g roztopeného masla, 1 lyžička soli, celý rozkvas
Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko
Na posypanie: 3 lyžice sezamových semienok
Postup
Tip Medových motúzov
5 komentárov
Dobry den, recept fungoval fajn, zemle sa krasne podarili.
Ale..aj napriek tomu ze som isla podla receptu, nevydalo mi 9 zemli ale 6 a aj mensie gramaze (v surovom stave) – pouzila som celozrnnu spaldovu hladku muku (asi to velmi zavisi od muky). A takisto, spaldova muka je super zdrava alternativa ale s tym burgerom nam vsetkym prisla ta zemla dost tazka takze nabuduce budem skusat a hladat nieco viacej „brioskoveho“ typu. Chutovo su ale vyborne.
Super, že ste skúšali, veľmi sa teším, že pečiete a varíte podľa mojich receptov. Áno, tá celozrnná špaldová múka je v pečive ťažšia. Keď ju používam, vždy ju miešam s hladkou múkou v pomere, 1/3 celozrnnej špaldovej a 2/3 hladkej špaldovej. Vyskúšajte ich upiecť len z čistej hladkej špaldovej múky a uvidíte ten obrovský rozdiel. Krásny deň Vám prajem a ďakujem za komentár.
Velmi dobre zemlicky, vysli krasne 👌🏻 Skoda, ze sa neda pridat fotka. Dakujem za recept
Žemlicky podľa Vášho receptu som už piekla viackrát a vždy sa podarili. Sú výborne a s cestom sa úžasne pracuje. Ďakujem veľmi pekne za skvelý recept.
Milá Janka, perfektné, to som rada, že sa žemle tak super daria a recept patrí k vašim obľúbeným. Ďakujem, že varíte a pečiete podľa Medových motúzov. 💥