Toto je ovocná torta s ricottou a želatínou, ktorá zdobieva náš večerný stôl počas leta. Ovocia máme v záhrade kopec a tak ju môžem piecť takmer každý týždeň. Som šťastná, že za tie roky, keď som ju zverejnila aj pre vás, sa stala aj vašou obľúbenou. A ani sa nečudujem. Je šťavnatá, ľahučká ako obláčik s kopou megazdravých čerstvých malín.
Na cesto: 125 g masla, 125 g nerafinovaného trstinového cukru, štipku soli, 2 vajcia, 125 g hladkej špaldovej múky, 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, 45 ml mlieka, tuk na vymasetenie hrubá múka na vysypanie formy Namiesto hrozna môžeme použiť akékoľvek bobuľové ovocie. Namiesto pastovaného medu môžeme použiť aj klasický tekutý med alebo vanilkový cukor.
Ovocná torta s ricottou a želatínou
Jana Štrbková
Toto je ovocná torta s ricottou a želatínou, ktorá zdobieva náš večerný stôl počas leta. Ovocia máme v záhrade kopec a tak ju môžem piecť takmer každý týždeň. Som šťastná, že za tie roky, keď som ju zverejnila aj pre vás, sa stala aj vašou obľúbenou. A ani sa nečudujem. Je šťavnatá, ľahučká ako obláčik s kopou megazdravých čerstvých malín.
Koláče a zákusky
ovocná torta s ricottou a želatínou recept
European
Ingrediencie
Na plnku: 500 g ricotty, 200 ml šľahačkovej smotany, dreň z jedného vanilkového struku, 3 PL pastovaného medu, 20 g želatíny
Na želatínu: 700 g bobúľ hrozna, 2 balíčky tortového želé v prášku, 2 PL nerafinovaného trstinového cukruPostup
Tip Medových motúzov