Úžasné a pritom ľahučké jedlo pripomína leto, more a príjemný vánok. Našťastie, vynikajúci cézar šalát si môžete pripraviť aj doma a užívať si výnimočnosť tohoto jednoduchého jedla. Tajomstvo dokonalej chuti spočíva v precíznej príprave zálievky.

Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát
Vytlačiť recept
Porcie: 4
Čas prípravy:
Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Hodnotenie 2.6/5
( 10 počet hlasov )
Ingrediencie
1 ľadový šalát, 300 g rukoly, 1 čakanka červená, 1 červená cibuľa, 3 krajce domáceho chleby na krutóny, 600 g kuracích pŕs, 2 vetvička čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, soľ
Na zálievku: 4 lyžice bieleho gréckeho jogurtu, 1 lyžička worchesterovej omáčky, 1 lyžička horčice, 2 ančovičky, čerstvo nastrúhaná citrónová kôra z 1 biocitróna, čerstvo vytlačená šťava z 1 biocitróna, 1 lyžica kvalitného vínneho octu, 4 lyžice olivového oleja
Na posypanie: 50 g parmezánu

Vynikajúci cézar šalát. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Postup
- Pripravíme si zálievku.
- Do veľkej šalátovej misy dáme jogurt, worchesterovu omáčku, horčicu, nadrobno nasekané ančovičky, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, vínny ocot a 2 lyžice nastrúhaného parmezánu. Dôkladne premiešame.
- Šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky.
- Nasypeme do šalátovej misy.
- Cibuľu nakrájame na tenké plátky a pridáme k šalátu.
- Krajce domáceho chleba nakrájame na kocky.
- Na panvicu dáme rozohriať 1 lyžicu olivového oleja a dochrumkava opražíme.
- Mäso nakrájame na tenké rezne, osolíme z oboch strán.
- Na každý plát dáme pár lístkov rozmaríni. Na plátky s rozmarínom dáme papier na pečenie a plátky jemne naklepeme.
- Na panvici dáme rozpáliť 2 lyžice olivového oleja. Sprudka na ňom opražíme plátky mäsa. Restujeme z každej strany asi 3 minúty.
- Hotové mäso nakrájame na rezance.
- Šalát v mise dôkladne zmiešame so zálievkou. Šalát naaranžujeme na 4 taniere, posypeme krutónmi, nastrúhaným parmezánom, hoblinkami parmezánu a plátkami kuracieho mäsa. Ihneď podávame.
Tip Medových motúzov
Cézar šalát najlepšie chutí s pohárikom schladeného prosecca.
2 komentáre
Je to iste výborný šalát, ale nemali by ste ho nazývať cézar šalát, pretože ten má trochu inú receptúru. Prípadne by ste ho mali pomenovať „Môj cézar šalát“. Podľa mňa by sa názvy konkrétnych známych jedál nemali dávať jedlám, ktoré sa im len viac alebo menej podobajú.
Dobrý deň, ďakujem za komentár. Jana