fbpx
Domov Recepty Pripravovala som v Teleráne 25.1.24: Pohár s dvojakou čokoládou a medovou roládou

Pripravovala som v Teleráne 25.1.24: Pohár s dvojakou čokoládou a medovou roládou

Autorka Jana Štrbková
pohár s dvojakou čokoládou teleráno

pohár s dvojakou čokoládou teleráno

Pohár s dvojakou čokoládou

Pohár s dvojakou čokoládou a medovou roládou pripravíte veľmi jednoducho. Je to lákavá pochúťka, ktorú vychválili aj v Teleráne. Základ tvoria rezy medovej rolády naplnenej malinovým lekvárom a krémy s bielou aj horkou čokoládou. Recepty čokoládový pohár, dezert European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 si pripravíme Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 naplnená medová roláda s malinovým lekvárom, klikni na zobrazenie receptu
100 g horkej čokolády, 100 g bielej čokolády, 600 ml smotany na šľahanie 33 %, 150 g bobuľového ovocia

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme ganáš s bielej a horkej čokolády. Do jednej misky nalámeme bielu čokoládu a do druhej horkú čokoládu. Smotanu privedieme do bodu varu a polovicou zalejem horkú čokoládu a druhou polovicou zalejeme bielu čokoládu. premiešame, necháme vychladnúť, prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 12 hodín do chladničky.
  2. Na druhý deň nakrájame roládu na plátky, ktoré rozložíme na dno štyroch väčších dezertných pohárov. Každú ganáš vyšľaháme do krémova. Do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme vyšľahanú ganáš z bielej čokolády a rovnomerne ju rozdelíme do všetkých pohárov. Rovnako rozdelíme aj vyšľahanú ganáš z horkej čokolády.
  3. Nakoniec poháre ozdobíme bobuľovým ovocím a ihneď podávame.

Tip Medových motúzov

Poháre môžeme nakoniec dozdobiť vyšľahanou šľahačkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1